Come back, Antichrist!

Nine Inch Nails

10. září 2007 v 21:19 | Kačík |  Nine Inch Nails
...skupina, která mě v poslední době dost zaujala.
Zjišťuju, že se mi líbí elektro a tomu podobně..teda inteligentní elektro (jak je vlastně i vidět na Deathstars, voni taky požívaj dost synťák a je to fakt úchvatný).
Nine Inch Nails - to je vlastně zřejmě geniální, ač trochu zvláštní, Trent Reznor. Trošku mi něčim připomíná Marilyna, něčim zase vůbec /už jenom tim, že když o něm píšou v tisku, má většinou přívlastek kontroverzní či výstřední stejně jako ON../. Příde mi, že se zabejvá tak trochu..no nevim...takovejma nabubřelejma problémama...ale možná to je potřeba..nevim.
Každopádně..na počátku všeho byl pouze on. On a jeho nástroje, které všechny ovládal on sám - nejdříve všechno nahrál, potom jednotlivé nahrávky smontoval dohromady a vznikla z toho obdivuhodná hudba. Na koncertech je samozřejmě doprovázen celou kapelou, v současnosti je to milovanej Twiggy, teda teď už "smytý" Jeordie White, hrající na basskytaru, Alessandro Cortini - klávesy, Aaron North (kytara) a Josh Freese s bicíma. Dříve s ním hrál také třeba legendární Dave Grohl z Nirvany nebo Robin Finck z Guns'n'roses, také ho provázel Chris Vrenna, který se ukázal na koncertě MM.
Hudba je dost nezařaditelná, žánrově se blíží něčemu jako industrial rock a má to grády. On se svojí úžasnou intonací, jako kdyby tim zpěvem chtěl na něco poukázat, jako kdyby text měl odkazovat na něco jiného, jako kdyby to vlastně celé byla jenom metafora. Ale je to vážně skvělý. Mrzí mě, že jsem nebyla na koncertě. Zřejmě jsem propásla příležitost.
Rozhovor s Trentem Reznorem naleznete tady.
Diskografie:
Pretty Hate Machine - 1989
Broken (EP) - 1992
The Downward Spiral - 1994
Further Down The Spiral - 1995
The Fragile - 1999
Things Failing Apart (remixy) - 2000
And All That Could Have Been (live) - 2002
With Teeth - 2005
Year Zero - 2007
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 MMbiggestFan MMbiggestFan | E-mail | Web | 27. května 2008 v 19:56 | Reagovat

naj naj naj industrial !!!

MaM celu diskografiu,a povieM vaM,a tyM soM si na 100% ista,ze NIN robi MiestaMi az tak dokonalu Muziku,ze niekedy sa blizi k dokonalosti MM..ved predsa len,keby nebolo Trenta,tak Mansonko by dodnes hral po zatuchlich baroch v L.V a vo svojej "ctenej" garazi..nie?..takze klobuk DOLE pred celou kapelou Nine Inch Nails !!!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama