Come back, Antichrist!

Epica

19. listopadu 2009 v 22:07 | Kačík |  Epica
Epica je holandská kapela, žánrem asi něco mezi symfonic/progressive metalem. Já bych jejich hudbu popsala jako monstrózní, vznešenou, mocnou, propracovanou a hlavně krásnou. Možná lehce depresivní, ale jenom některý písně. Jako nejvýraznější charakteristický prvky bych označila vlastní orchestr (smyčce) a sbor, který dodávaj jejich hudbě právě tu pompéznost. Střídají se ženský a mužský vokály - ženskej operní zpěv a mužskej growling. Dohromady je to dost uchvacující kombinace. Jediný, co by se jim dalo z mojí strany vytknout, je lehká vyumělkovanost.. ale zase..co je dokonalý, že.

Skupina je celkem mladá, vznikla v roce 2002. Vydala zatím 6 alb, skládá se z 6 členů...a abych to doplnila, tak přidávám malý seznam mých 6 nejoblíbenějších písní: Facade of Reality, Cry For The Moon, Sensorium, Insomnia, Seif al Din a Illusive Consensus.


Diskografie (plnohodnotná alba):

The Phantom Agony (2003)
Consign to Obliviation (2005)
The Score - An Epic Journey (2005)
The Divine Conspiracy (2007)
The Classical Conspiracy (2008)
Design Your Universe (2009)

Členové:

Simone Simons - vokály
Mark Jansen - el. kytara
Isaac Delahaye - el. kytara
Coen Janssen - piano
Yves Huts - baskytara
Ariën van Weesenbeek - bicí
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 101% Cocotte 101% Cocotte | Web | 26. listopadu 2009 v 11:45 | Reagovat

O Epice jsem několikrát četla, že jsou inspirováni Nightwish a je to u nich dost slyšet. Ale poslední dobou jsem si Epicu celkem oblíbila, ačkoliv já na tenhle typ metalu zrovna nejsem.

2 Ratuska Ratuska | Web | 2. prosince 2009 v 11:48 | Reagovat

Já Epicu nemám vůbec naposlouchanou. Něco jsem slyšela, ale asi mě to neztrhlo tolik, abych si poslechla nějaké album. Nevadí, můj vkus se stále vyvíjí a třeba tam zbude místo i pro Epicu.

3 Marilyn Marilyn | Web | 15. prosince 2009 v 14:15 | Reagovat

čw spřátelíš???

4 Tragedy Tragedy | Web | 1. února 2010 v 17:01 | Reagovat

Absolútne súhlasím.Epica je super skupina.Ale podľa mna je najlepšia pesnička never enough.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama